audience-photos_-july-2015-_photo-by-david-tett-_c_-rsc_rsc-audience-july-2015-64.tmb-img-912.jpg
Royal Shakespeare Company (RSC) va monta un spectacol virtual utilizând tehnologia realității virtuale, informează BBC, transmite AGERPRES.

Piesa, intitulată „Dream” și inspirată din „Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare, fusese programată să fie pusă în scenă în primăvara trecută.

Activitatea companiei britanice, asemenea multor instituții din domeniul cultural, a fost însă perturbată de pandemia de coronavirus.

Piesa va fi montată în decorul virtual al unei păduri, actorii purtând senzori de mișcare care le vor permite să interacționeze cu mediul și cu publicul de acasă.

Compania teatrală RSC, care are sediul în Stratford-upon-Avon din comitatul Warwickshire, spune că spectacolul utilizează cea mai nouă tehnologie din domeniul teatrului și a jocurilor pe computer, precum și un panou interactiv care răspunde mișcărilor actorilor din timpul spectacolului.

Prin intermediul tabletei, telefonului mobil și a paginii de internet a spectacolului, publicul va putea influența în mod direct interpretarea live din orice loc în lume, a precizat compania.

Personajul Puck, jucat de EM Williams, îi va conduce pe spectatori dinspre realitate către lumea virtuală, a precizat RSC, iar aceștia îl vor putea ghida pe Puck prin pădure în momentele cheie ale piesei.

Spectacolul are în distribuție șapte actori și se va desfășura într-un spațiu special creat printr-o tehnologie de captare a mișcării la The Guildhall, din Portsmouth, cu sprijinul unei echipe de la Universitatea din Portsmouth.

„O persoană din public, aflată acasă, poate influența interpretarea live din orice loc s-ar afla… E captivant.”, a spus directorul artistic al RSC, Gregory Doran.

„Shakespeare a fost cel mai mare povestitor al nostru și e minunat că putem folosi una dintre piesele sale pentru a descoperi posibilitățile interpretării live”, a mai spus acesta.

Spectacolul este pus în scenă în colaborare cu festivalul de artă Manchester International Festival, proiectul artistic colectiv Marshmallow Laser Feast și Orchestra Philharmonia.

Se va desfășura de vineri, 12 martie, până sâmbătă, 20 martie, iar publicul poate alege să cumpere un bilet de 10 lire sterline pentru a lua parte la elementul interactiv sau să vizioneze spectacolul în mod gratuit.

Preluat de la: diez.md