2RUDSLUUYUD6GKH6EZ5DF7VUKE.jpg
Cererile pot fi expediate începând cu 31 martie, iar femeile și persoanele cu dizabilități sunt încurajate să depună cereri, deoarece agenția încearcă să extindă diversitatea de gen în rândurile lor, potrivit unui comunicat al ESA publicat luni.

„Pentru a merge mai departe decât am fost vreodată, trebuie să privim mai larg decât am făcut-o până acum”, a declarat directorul general al ESA Jan Wörner, conform CNN.

„Acest proces de recrutare este primul pas și aștept cu nerăbdare să văd cum agenția se dezvoltă în toate domeniile de explorare și inovație spațială, împreună cu partenerii noștri internaționali, în următorii ani.”

Agenția dorește să primească cereri din fiecare structură a societății, potrivit lui David Parker, directorul ESA pentru explorare umană și robotică.

CNN

„Diversitatea la ESA nu ar trebui să abordeze doar originea, vârsta sau sexul astronauților noștri, ci și dizabilitățile fizice”, a spus Parker în declarație.
„Pentru a face acest vis o realitate, alături de recrutarea astronauților, lansăm Proiectul de Fezabilitate Parastronaut – o inovație al cărei timp a sosit”, declară Parker în continuare.

Perioada de înscriere se va desfășura între 31 martie și 28 mai pe site-ul ESA Career. Candidații vor fi apoi supuși unui proces de selecție în șase etape, care este preconizat să se încheie în octombrie 2022, se spune în declarație. Solicitanții trebuie să fie cetățeni ai unui stat membru al ESA, să se încadreze în înălțimea cuprinsă între 153 și 190 de centimetri și să vorbească engleza.

Agenția solicită o diplomă universitară în științe naturale, inginerie sau medicină, iar prioritate au candidații cu cel puțin trei ani de experiență profesională. Solicitanții trebuie să aibă o sănătate fizică bună și, de preferință, vârsta de 27-37 de ani.

În octombrie, ESA a semnat un acord de colaborare cu NASA care vizează facilitarea explorării durabile a lunii.

Preluat de la: diez.md