AI-scaled.jpeg
Un robot care utilizează softul de Inteligență Artificială creat de una dintre companiile lui Elon Musk a scris prima piesă de teatru elaborată de un „robot”, transmite ScienceMag,citat de g4media.

Cu supervizarea dramaturgului David Košťák, computerul a scris o piesă „autobiografică”, o distopie despre un robot care își pierde stăpânul și începe să învețe despre lucruri noi despre societatea umană, emoții și moarte.

Computerul a scris piesa bazându-se pe softul dezvoltat de compania OpenAI, fondată de Elon Musk, și care funcționează pe baza unui set uriaș de date. Plecând de la aceste date (articole de presă, literatură, informații de specialitate etc.), softul de Inteligență Artificială creează opere proprii, originale.

Experimentul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Carolină din Praga, care au furnizat computerului începutul piesei, un scurt dialog, iar restul operei a fost realizat de soft.

Rezultatul? „O operă departe de scrierile lui Shakespeare, ciudată și absurdă”, o descriu autorii articolului din ScienceMag, care au identificat multiple probleme: dialoguri absurde, scene care se contrazic flagrant, încurcături între personaje.

Preluat de la: diez.md