alertă.jpg
Cu câteva minute în urmă, reprezentanții poliției din orașul Frankfurt, Germania au comunicat despre recepționarea unui apel telefonic cu privire la plasarea unei bombe la secția de votare nr. 1/349 Frankfurt.

UPDATE. Procesul de votare în secția nr.nr. 1/349 Frankfurt, Republica Federală Germania a fost reluat!

UPDATE. Președintele BESV 1/349 Frankfurt pe Main a decis suspendarea votării pentru o oră, până la 17.35, ora Moldovei.

Poliția evacuează zona, iar intrarea pe teritoriu nu este admisă din motive de securitate. Conform estimărilor poliției vor fi necesare una-1,5 ore pentru verificarea vizând explozibilul a întreg perimetrului.

E de menționat că aceasta este una dintre cele mai aglomerate secții de votare din diasporă.

Astăzi, 15 noiembrie, în Republica Moldova se desfășoară turul II al alegerilor prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte luptă Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM). Câștigătorul sau câștigătoarea acestui scrutin electoral va obține mandatul de președinte (președintă) pentru o perioadă de patru ani.

În acest scrutin electoral nu există un prag de validare, respectiv, indiferent de numărul de persoane care se va prezenta astăzi la urnele de vot, alegerile vor fi considerate valide. Cetățenii se pot prezenta la secțiile de votare începând cu ora 7.0 și până la ora 21.00.

Turul II al alegerilor prezidențiale se organizează după ce în țară a avut loc turul I pe 1 noiembrie. Atunci, niciunul dintre candidații participanți nu a obținut numărul necesar de voturi pentru a deveni președinte. Conform rezultatelor primului tur, cele mai multe voturi le-a acumulat Maia Sandu (36,16 %), iar pe locul secund s-a clasat Igor Dodon (32,61 %).

Pentru a fi la curent cu toate detaliile ce țin de acest scrutin electoral, te invităm să urmărești acest live text.

Preluat de la: diez.md