1133.jpg
Noul videoclip „Trece vremea omului”, filmat de revelionul 2021, acum poate fi privit de admiratori și pe canalul YouTube al trupei Zdob și Zdub. Pentru prima dată, piesa a apărut pe albumul experimental Basta Mafia în 2012.

„Viața e atât de trecătoare. Acum, ca niciodată, ne gândim la sensurile profunde care ne dau înțelepciunea să trecem peste vremuri grele și să rămânem optimiști! Piesa «Trece vremea omului» e despre valori veșnice. Ca mesaj filosofic, e una dintre preferatele mele. Din acest motiv, am ales-o pentru un remake cu Frații Advahov și i-am dat un restart. Soloul la cimpoi, interpretat de trompetistul Valeriu Mazîlu, e cireașa de pe tort în această piesă. Laitmotivul la cimpoi a fost inspirat de folclorul arhaic, descoperit pe rafturile prăfuite ale arhivelor Radioului Național. Continuăm să facem muzică ca să susținem oamenii în perioada pandemică”, a declarat vocalistul trupei Zdob și Zdub Roman Iagupov.

Amintim că, pentru emisiunea de revelion 2021 „Vis de iarnă”, Zdubii au pregătit o colaborare inedită cu celebra Orchestră a Fraților Advahov. Opt compoziții din repertoriul Zdubilor – inclusiv piesele îndrăgite de fani «Zdubii bateţi tare», «Miorița», «La cârciuma de la drum» – au prins o nouă viață și noi culori datorită măiestriei orchestrei folclorice.

Piesa „Trece vremea omului” e una dintre cele mai ascultate piese din concertul de jubileu al Zdubilor Live at Dendrarium pe YouTube. O și mai mai popularitate piesa a prins datorită mesajului etern anume acum, pe timpul pandemiei.

Preluat de la: diez.md