Napoli-proteste-690x362-1.jpg
Sute de persoane au protestat în oraşul italian Napoli în noaptea de vineri spre sâmbătă până la primele ore ale dimineţii împotriva unei interdicţii de circulaţie şi a unei închideri planificate a regiunii, în contextul unei creşteri importante a numărului cazurilor de coronavirus.

Demonstranţii au scandat sloganuri şi s-au adunat în faţa administraţiei regionale, aruncând artificii şi fumigene, în timp ce poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor, relatează agenţia ANSA, citată de AGERPRES.

Vincenzo De Luca, preşedintele regiunii Campania, a anunţat vineri că regiunea va intra în lockdown din cauza unei creşteri majore a numărului infectărilor cu coronavirus.

Campania a înregistrat un număr zilnic de 2 280 de cazuri de COVID-19, a declarat De Luca la un eveniment transmis live pe Facebook, o creştere de aproape 50 % faţă de cele 1 541 înregistrate joi.

„Vom merge mai departe şi vom închide totul”, a spus el, propunând o închidere de „o lună, 40 de zile”.

Decretul regional care implementează măsura va fi adoptat sâmbătă sau duminică, a relatat ANSA, citând surse din cadrul guvernului regional.

La puţin timp după aceea Protecţia civilă italiană a anunţat 19 143 de cazuri de noul coronavirus în ţară, un nou record zilnic care a ridicat numărul total al infectărilor la 484 869.

De asemenea, în Italia au existat 91 de decese noi legate de COVID-19, ceea ce ridică bilanţul total la 37 059, iar numărul pacienţilor de la terapie intensivă a crescut peste 1 000 pentru prima dată în peste cinci luni.

Guvernul premierului Giuseppe Conte a rezistat până acum solicitărilor privind introducerea unui lockdown naţional, argumentând că ar exista costuri prea mari din punct de vedere economic şi social.

Preluat de la: diez.md