vox.jpg
La început de iulie, în Moldova a fost lansat un proiect video care analizează viața și rutina din regiunea transnistreană fără politică și prejudecăți. În cea de a treia ediție, autorul proiectului a întrebat persoanele din Chișinău ce cunosc despre viața din această regiune.

Printre întrebările adresate se enumeră: care este numărul locuitorilor din regiune, ce salariu mediu au și cât costă pâinea.

Răspunsuri la întrebări oferite de autor:

Care este numărul de locuitori în regiunea transnistreană? Conform datelor din 2015, numărul populației este de 475 de mii. Acum probabil e mai mic.

Care este salariul mediu în regiunea transnistreană? 4 607 de ruble regionale, echivalent cu 286 de dolari

Cât costă pâinea? O unitate de pâine din făină de grâu superioară costă 8,64 ruble regionale.


Despre proiectScopul principal al proiectului este de a vorbi despre viața și rutina din Stânga Nistrului, fără subiecte politice și prejudecăți pentru ca cei interesați de acest subiect să afle despre ce și cum trăiesc oamenii în regiunea transnistreană, cum stau lucrurile cu locul de muncă, unde poți merge în oraș și așa mai departe”, a menționat Dmitri Leontiev pentru #ru.diez.

Proiectul video este creat de trei persoane: producătorul acestuia și autorul ideii – Vlaicu Cernei, cameramanul și persoana care se ocupă de montare – Constantin și prezentatorul, după cum am menționat mai sus – Dmitri Leontiev. Deocamdată, băieții vizualizează materialele portalului vtranse.life. Primul episod vorbește despre dezavantajele de a lucra la unul dintre cele mai populare locuri pentru a câștiga bani în rândul tinerilor de pe malul stâng al Nistrului – call-center.

În viitorul apropiat, echipa își propune să analizeze materiale despre eco-magazinul din regiune și despre trăsăturile călătoriilor în transportul public după anularea stării de urgență.

„Cred că, în timp, vom începe să experimentăm cu formatul și pe lângă analiza știrilor și articolelor, vor apărea videoclipuri cu conținut diferit”, spune inițiatorul proiectului.

Proiectul poate fi urmărit AICI!

Preluat de la: diez.md