201126-lightyear-autumn-wallpapers-forest-rearside-medium.jpg
Lightyear, un producător de mașini electrice din Olanda urmează să lanseze până la sfârșitul anului un vehicul care va circula datorită energiei solare. Vehiculul va avea autonomie de 725 de kilometri și costă 150 000 de euro.

Mașina are patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, și se poate încărca și la priză, având chiar fast charging.

Mai mult, datorită tehnologiei folosite, mașina poate circula anual între 7 000 și 20 000 de kilometri „gratis”, prin folosirea energiei solare, scrie libertatea.ro.

Autoturismul este acoperit de panouri fotovoltaice pe pavilion și pe capotă, acestea generând energia stocată în baterie.

Mașina costă 150 000 de euro, potrivit site-ului Lightyear. Compania va livra 946 de unități, într-o ediție specială, pentru temerarii care au comandat-o. Modelul este disponibil doar în Uniunea Europeană, Norvegia și Elveția, iar livrările vor începe la finalul acestui an.

Societatea a fost fondată de o serie de studenți ai Universității din Eindhoven, care au câștigat premiul World Solar Challenge cu mașina lor botezată „Stella”. Aceasta va putea genera mai multă electricitate decât consuma în medie, astfel că la finalul călătoriei poți ajunge cu mai multă baterie decât atunci când ai plecat.

Preluat de la: diez.md