Screen-Shot-2021-04-01-at-09.18.30.jpg
O vinărie din țară a decis să vină în ajutorul a milioane de oameni din întreaga lume, inventând sticla de vin pentru stângaci. Pentru aceasta au fost utilizate tehnologii de ultimă generație, care au permis schimbarea centrului de greutate și îmbunătățirea ergonomiei. Specialiștii cred că invenția este capabilă să revoluționeze lumea vinicolă.

Conform unui studiu recent, 93 % dintre stângaci au declarat că se confruntă cu mai multe probleme din cauza faptului că obiectele din viața cotidiană sunt concepute mai degrabă pentru dreptaci. Peste 19 % susțin că întâmpină incomodități în timpul servirii vinului. Problema enunțată cel mai frecvent a fost turnarea în pahar a vinului, care creează dificultăți în 81% dintre cazuri, precum și utilizarea tirbușonului, ce incomodează peste 34 % dintre consumatorii de vin, care sunt stângaci. 

Specialiștii unei vinării din Moldova spun că au studiat minuțios problema și sunt convinși că au găsit soluția potrivită. Am reușit să mutăm centrul de greutate al sticlei cu 180°. Astfel, ea a căpătat o ergonomie perfectă pentru stângaci, păstrând aceeași calitate a vinului, chiar dacă dinamica de turnare este inversă”, a declarat Roberto Stratan, șef al departamentului de Inovații și Nanovinotehnologii, în cadrul vinăriei. 

Experții vinăriei mai spun că lucrează în prezent la crearea tirbușonului și a paharului pentru stângaci. 

Potrivit datelor oficiale, între 8 % și 13 % din populația planetei sunt stângaci. Cea mai mare rată este înregistrată în Olanda, SUA și Canada. Cercetătorii susțin că proporția de stângaci este, în prezent, în creștere. 

Pentru mai multe detalii, vezi video:


*Acest articol este un pamflet de 1 aprilie și trebuie tratat cu un zâmbet și un share pe rețelele de socializare.

Preluat de la: diez.md