Radu-Marian-1-2.jpg
Un incendiu imens a fost filmat în acelaşi port din Liban devastat de o explozie în urmă cu o lună. Din video se vede cum o coloană mare de fum negru se ridică spre cer peste capitala libaneză. Incendiul s-a produs într-un magazin de anvelope şi ulei, scrie BBC.

În imaginile difuzate de televiziuni se pot observa pompieri care încearcă să stingă focul în port, unde depozitele şi silozurile de beton au fost spulberate de explozia din 4 august. Armata Libanului a declarat că elicopterele sale vor fi folosite pentru a ajuta la stingerea unui incendiu în portul Beirut. Imaginile date de televiziune în direct arătau un elicopter care zboară în zonă, cu un recipient de apă.

Vă amintim că, pe 4 august,  în orașul Beirut s-au produs două explozii puternice, în urma cărora au decedat circa 200 de oameni.

Conform premierului libanez, Hassan Diab, 2 750 de tone de nitrat de amoniu, un material foarte explozibil, au fost sursa deflagrației masive care a zguduit Beirutul. Explozia a creat un nor în formă de ciupercă, similar celor care apar în urma bombardamentelor nucleare. Unda de șoc s-a simțit chiar și la peste 200 de kilometri depărtare, în insula Cipru.

Agenția Navală a Republicii Moldova a negat informațiile prezentate de postul de televiziune LBCI din Liban conform cărora nava transportatoare de nitrat de amoniu aflată la Beirut a fost sub pavilionul Moldovei: „Nava Rhosus (IMO 8630344) a fost înregistrată în Registrul de Stat al Navelor în data de 23 februarie 2012, iar din anul 2014, nu mai naviga sub Pavilionul de Stat al Republicii Moldova și a fost radiată forțat din Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova din cauza expirării documentelor de înregistrare”.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Preluat de la: diez.md