7da05080-da6a-4b5a-b4d9-76bc99027a00.jpeg
Un artist în devenire din Finlanda și o mână de voluntari au repurtat un mare succes la public și în media cu o imensă operă de artă trasată cu pașii în zăpadă, informează BBC, transmite AGERPRES.

Lucrarea semnată de Janne Pyykkö, cu un diametru de 160 de metri, asemănătoare cu o mandala văzută de sus, a fost realizată weekendul trecut și este considerată cel mai mare desen creat în zăpadă în țara nordică.

Văzută de la sol, cu greu poate fi percepută frumusețea sa. De la înălțime, însă, i se dezvăluie splendoarea sofisticată a rozetelor împletite.

„A fost o provocare pentru mine să explic totul și să păstrez entuziasmul tuturor pentru proiect… și a funcționat!”, a declarat pentru AFP Janne Pyykkö, consultant IT la bază.

Dorind pur și simplu să creeze ceva frumos în stratul de zăpadă cu o grosime de 30 care acoperă un teren de sport din Espoo, o suburbie a capitalei Helsinki, Janne Pyykkö a desenat mai întâi proiectul pe computer.

El a recrutat apoi voluntari din rândurile unui grup de entuziaști ai rachetelor de zăpadă. La fața locului, ei au utilizat corzi pentru a trasa cercuri perfecte după un model desenat pe o hartă.

„Potrivit BBC, Pyykkö a fost inspirat de eroul său, Simon Beck, un artist britanic renumit pentru desenele în zăpadă”, scrie AGERPRES.

Preluat de la: diez.md