music.jpg
Daha (Daria Datsenko) este o tânără de 18 ani, proaspăt ieșită de pe băncile liceului. Aceasta, pe lângă viața de elev, trăiește visul unei artiste, care a dedicat ani buni lecțiilor de canto și exercițiilor. Rezultatul muncii tinerei poate fi urmărit în prima sa piesă și videoclip.

„Velvet Cat” este prima piesă semnată de tânără și totodată, aceasta s-a asigurat că pregătește și un video pe măsură pentru ascultători, filmat după tehnica Virtual Production. Acesta e primul clip în Moldova în care se folosește noua tehnologie Virtual Production. VP este un mediu virtual care se proiectează pe ecran LED pentru a crea senzația că persoana se află într-un mediu real deși el este completamente digital. Așa tehnologie a fost folosită în seriale TV precum Mandalorian sau Westworld.

Varianta finală a cântecului a prins forme la cursurile de design sonor, ținute la Artcor și predate de compozitorul și producătorul Elias Tadeus. Tânăra cântăreață Daha a scris piesa „Velvet Cat” în timpul acestui curs.

După ce textul și melodia au fost puse la punct, a urmat o parte și mai intensă a procesului – filmarea unui videoclip. Filmările, montarea și editarea au durat câteva luni, fiind duse la capăt de o echipă formată din trei persoane cu un buget minim.

„Ideea videoclipului este că personajul principal este o fantomă, la întâlnirea cu care oamenii își pierd cunoștința, adorm sau mor. Totodată, aceasta oglindește starea de spirit și imaginația fiecăruia, lăsând la discreția ascultătorilor mesajul final”, spune tânăra interpretă.

Preluat de la: diez.md