navalnii.jpg
Astăzi au loc proteste în întreaga Federație Rusă în susținerea opozantului lui Putin, Aleksei Navalnîi. Susținătorii cer eliberarea imediată a lui Navalnîi care, potrivit presei ruse, riscă să fie condamnat la 10 ani de pușcărie.

La protest au participat oameni din peste 60 de orașe din Rusia și se planifică să iasă mai mulți oameni în circa 50 de orașe din întreaga lume, inclusiv la Chișinău, la Ambasada Federației Ruse, cu începere de la ora 13.00.

Protestele din Rusia nu au fost legalizate de autorități, de aceea chiar de la început polițiștii au arestat zeci de oameni.  Pentru mai multe detalii despre numărul de arestări, accesați acest link.

Cu toate acestea, la proteste au ieșit deja zeci de mii de cetățeni, în unele orașe din Siberia protestele deja s-au încheiat. Susținătorii lui Navalnîi au anunțat că în 93 de orașe din Rusia vor fi organizate mitinguri cerând eliberarea lui Navalnîi.

Principalul protest se așteptă să aibă loc la ora 13.00 (n.r. la 14.00 ora Moscovei). Piața Roșie a fost închisă

În a doua zi după arestul lui Navalnîi, Fondul pentru lupta împotriva corupției (ФБК) a publicat o investigație despre castelul lui Putin situat lângă orașul Ghelendjik, pe malul Mării Negre. În trei zile, filmul a adunat peste 67 de milioane de vizualizări.

Vă amintim că Aleksei Navalnîi a revenit în Rusia din Germania duminica trecută. El s-a aflat acolo timp de jumătate de an, fiind internat în spital după ce a fost otrăvit cu Novichok.

Preluat de la: diez.md