lukashenko-belarus-music-video-russia.jpg
Mai mulți artiști din Rusia și Belarus au compus o melodie patriotică pentru susținerea președintelui Aleksandr Lukașenko. Videoclipul a fost postat pe contul de YouTube al unei artiste din Belarus.

„Nu renunțați la cel iubit”, este intitulată melodia care apare pe contul de YouTube al unei populare cântărețe din Belarus. Titlul face referire la un discurs electoral din 4 august al președintelui Aleksandr Lukașenko în care s-a referit la Belarus drept „o persoană iubită la care nu renunți”, transmite digi24.ro.

Vezi piesa compusă mai jos.

Printre vedetele din Rusia care au participat la acest cântec sunt: Filip Kirkorov, Nikolai Baskov, Anita Țoi, Alexandr Buinov și Diana Gurțkaia.

Totul a început pe 9 august, când în Belarus au avut loc alegeri prezidențiale. Conform datelor oficiale, a câștigat Lukașenko. Acesta se află la conducerea țării de un sfert de secol.

Exit-pollurile postate de media de stat din Belarus îl arătau pe Lukaşenko câștigând cu aproximativ 80 % din voturi, un rezultat despre care purtătoarea de cuvânt a lui Tihanovskaia, Anna Krasulina, a declarat, pentru dpa, că este „departe de orice realitate”.

După anunțarea rezultatelor exit-pollurilor, în stradă au ieșit să protesteze mai mulți oameni care au acuzat autoritățile de fraudarea alegerilor.

În urma protestelor, mai multe persoane au fost reținute de forțele de ordine, trei persoane au decedat. Unele persoane au fost declarate dispărute. Între timp, Lukașenko nu și-a arătat intenția de lăsa conducerea. Mai mult, acesta a declarat că: „Până mă veți omorî, alte alegeri nu vor fi”.

Preluat de la: diez.md