Lukașenko.jpg
Aleksandr Lukașenko a explicat de ce pe 23 august a ajuns la Palatul Independenței cu elicopterul doar după ce protestatarii adunați acolo se împrăștiaseră. Conform versiunii sale, nu el se temea de protestatari, dar protestatarii au primit un semnal din spațiu despre faptul că Lukașenko se apropie și s-au grăbit să plece de acolo.

Semnalele din cosmos, conform lui Lukașenko, au fost trimise de americani, care stau în spatele tuturor acestor evenimente.

Urmăriți declarațiile lui Lukașenko în videoclipul de mai jos.

Clipul video cu Lukașenko zburând cu elicopterul la Palatul Independenței a fost publicat de agenția de știri din Belarus Белта. În elicopter, împreună cu Lukașenko, se afla și fiul său Nikolai, în vârstă de 15 ani, echipat cu vestă antiglonț și cu mitralieră.

„S-au împrăștiat ca niște șobolani”, spunea atunci Lukașenko.


Amintim că, pe 9 august, în Belarus au avut loc alegeri prezidențiale. Conform datelor oficiale, a câștigat Lukașenko. Acesta se află la conducerea țării de un sfert de secol.

Exit-pollurile postate de media de stat din Belarus îl arătau pe Lukaşenko câştigând cu aproximativ 80 % din voturi, un rezultat despre care purtătoarea de cuvânt a lui Tihanovskaia, Anna Krasulina, a declarat pentru dpa că este „departe de orice realitate”.

După anunțarea rezultatelor exit-pollurilor, în stradă au ieșit să protesteze mai mulți oameni care au acuzat autoritățile de fraudarea alegerilor.

În urma protestelor, mai multe persoane au fost reținute de forțele de ordine, iar trei persoane au decedat. Unele persoane au fost declarate dispărute. Între timp, Lukașenko nu și-a arătat intenția de a lăsa conducerea. Mai mult, acesta a declarat că: „Până nu mă veți omorî, alte alegeri nu vor fi”.

Preluat de la: diez.md