200826182106-the-amazon-halo-exlarge-169.jpg
Potrivit AGERPRES, brățară creată de grupul Amazon poate să spună dacă purtătorul a discutat într-o manieră cordială sau amuzantă cu un coleg de la locul de muncă și, în plus, să analizeze calitatea somnului acestuia și repartizarea grăsimii sale corporale.

Amazon, un gigant al comerțului online și al tehnologiilor, comercializează începând de joi o brățară fără ecran, denumită Amazon Halo, care măsoară și evaluează în permanență activitatea fizică a utilizatorilor, grație unor sisteme ce folosesc inteligența artificială.

„La fel ca în cazul multor accesorii și ceasuri conectate, ideea de bază este aceea ca noul produs să poată să evalueze sănătatea și starea de bine a utilizatorilor, într-o manieră precisă și personalizată, dar și să îi învețe ce trebuie să facă pentru a ameliora acești parametri”, transmite AGERPRES.

De asemenea, Amazon Halo dispune de un detaliu suplimentar: funcția Tone determină dacă vocea purtătorului are o tonalitate mai mult sau mai puțin pozitivă, „pentru a înțelege mai bine felul în care tonul său este perceput de ceilalți” și „pentru a-l ajuta să își amelioreze comunicarea și relațiile”, au explicat reprezentanții grupului Amazon într-un comunicat.

„De exemplu, Tone poate să dezvăluie că un apel profesional dificil duce la o comunicare mai puțin pozitivă cu familia unui client, ori un indiciu despre impactul generat de stres asupra binelui emoțional”, precizează același comunicat.

Brățara transcrie intensitatea mișcărilor din timpul exercițiilor sportive, calitatea somnului, ritmul cardiac și alte variabile într-un sistem de puncte. Alergarea aduce mai multe puncte decât mersul pe jos.

Utilizatorul poate să aleagă să împărtășească aceste rezultate cu diverși parteneri, inclusiv cu aplicații pentru slăbit.

Brățara Amazon Halo costă 65 de dolari în sistem de precomandă în Statele Unite cu un abonament de șase luni la funcțiile avansate, apoi produsul va fi comercializat la prețul de 100 de dolari și cu un abonament lunar de 4 dolari.

Preluat de la: diez.md