2000.jpg
Gabriela Cojocaru și Elena Jitari sunt două tinere moldovence care locuiesc în China. Pentru a-și exprima dreptul de vot, tinerele au parcurs 2 000 de kilometri. Moldovencele au transmis și un mesaj conaționalilor din toate colțurile lumii.

Gabriela Cojocaru este stabilită în China timp de șase ani. Tânăra a spus că, deși are 25 de ani, în acest an va vota pentru prima dată.

„Am parcurs un drum de 2 000 de kilometri până în Beijing, unde se află Ambasada Republicii Moldova. Am 25 de ani și este pentru prima dată când voi vota. Simt că trebuie să fac acest lucru și o voi face și a doua oară dacă va fi nevoie. Vreau un viitor prosper pentru Republica Moldova. Îmi doresc ca Moldova să nu mai stea îngenuncheată și să se ridice, pentru că avem un neam și o cultură de invidiat,” a spus Gabriela.

Gabriela a mers să voteze alături de prietena sa, Elena Jitari. Moldoveanca este originară din satul Glinjeni, raionul Florești. Elena locuiește în China deja de 10 ani.

„Astăzi mergem la vot pentru că, indiferent de distanță sau de vremea de afară, nouă ne pasă. Viitorul este în mâinile noastre. Vă îndemnăm și pe voi să mergeți la vot.”

Preluat de la: diez.md