214.jpg
Astăzi, pe 8 martie, este marcată Ziua Internațională a Femeii. Google, ca de obicei, nu scapă nicio sărbătoare și vine cu un doodle special pentru toate doamnele și domnițele din întreaga lume care accesează acest motor de căutare.

Pentru acest an, Google a ales un doodle reprezentativ – lupta pentru drepturile femeilor. Doodle-ul prezenta o animaţie care celebrează istoria zilei de 8 martie, precum şi semnificaţia acestei zile pentru întregi generaţii de femei. Animaţia are 35 de personaje şi trei fundaluri, fiecare reprezentând o eră diferită a luptei pentru drepturile femeilor.

Fundalul alb-negru central descrie femeile din jurul lumii în timpul mişcărilor pentru drepturile muncitoreşti, de la începutul anilor 1800 şi până la mijlocul anilor 1930. Al doilea strat se concentrează pe lupta pentru egalitatea de gen şi schimbările bruşte ale situaţiei sociale şi politice, începând cu anii 1950 şi până în anii 1980. Ultimul strat reprezintă perioada din 1990 şi până în prezent, aratând progresul făcut de mişcările pentru drepturile femeilor. De asemenea, Google îi omagiază pe cei care s-au impus şi au respins fostele roluri de gen, în timp ce femeile au continuat să redefinească rolul lor în societate.

Ziua Internațională a femeii este sărbătorită anual în data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 – anul internațional al femeii.

Preluat de la: diez.md