the-week-uk.jpg
Atâta timp cât pe străzi s-a format gheață și polei, mulți oameni întâmpină dificultatea de a se deplasa. În acest sens, echipa #diez a încercat să afle ce trebuie să facem, pentru a trece peste această perioadă în siguranță. Mai jos găsiți câteva sfaturi și tehnici utile pentru a evita momentele periculoase.

# Mergi prin locurile sigure, nu încerca să câștigi timp și să mergi pe scurtături, asta te-ar putea pune în pericol.

wikihow.com

# Odată ce ai intrat într-o zonă cu polei, fă paşi mici şi calcă gheaţa cu toată talpa.

wikihow.com

# Ţine corpul uşor aplecat în faţă, iar când mergi, centrul de greutate ar trebui să se regăsească în piciorul din faţă.

wikihow.com

# Nu ţine mâinile în buzunare deoarece, libere fiind, te vor ajuta să-ţi păstrezi mai bine echilibrul în cazul în care vei avea nevoie să te redresezi.

wikihow.com

# Evită încălțămintea cu tocuri sau cu talpă netedă. Caută încălțăminte confecționată special pentru a nu luneca pe gheață.

wikihow.com

# Îmbrăcă-te într-o haină groasă, care să poată amortiza căderea.

wikihow.com

# Dacă urci scările, păşeşte aşa cum fac copiii mici: ei pun un picior pe treaptă, apoi îl pun şi pe celălalt pe aceeaşi treaptă. Şi, evident, ţine-te de balustradă.

# Nu urca pe vârfuri, încearcă să calci cu toată talpa. Talpa trebuie să fie sprijinită în totalitate pe treapta respectivă şi nu jumătate lăsată în afară. La coborâre procedează în acelaşi fel: coboară treaptă cu treaptă.

# Încearcă să mergi ca un pinguin. Păstrează-ți centrul de greutate deasupra piciorului drept, apleacă-te un pic. De asemenea, când mergi, desparte atent picioarele către exterior.

# Dacă simți că vei cădea, evită să cazi în genunchi, încheieturi sau spinare. Cel mai bine ar fi să încerci să cazi în fund.

# În caz de cădere, încearcă să îți relaxezi mușchii, în caz contrar te vei răni mai grav.

Și pe final, mai jos vedeți cea mai bună metodă cum vă puteți deplasa pe gheață.

 

Preluat de la: diez.md