BeFunky-collage-7.jpg
Unul dintre cele mai mari muzee de motociclete din lume și cel mai înalt situat muzeu moto din Europa a ars noaptea trecută. Colecția cuprindea 230 de motociclete istorice de la peste 100 de producători mondiali.

Acest muzeu reprezintă una dintre cele mai mari pierderi de motociclete istorice, de când Muzeul Național Britanic al Motocicletelor a luat foc în 2003, cu pierderea a 380 de motociclete importante, scrie mcnews.com.

Un angajat a fost trezit de alarma de incendiu în timpul nopții și, în ciuda faptului că a încercat să stingă focul cu stingătoarele de incendiu, a fost în curând forțat să iasă din clădire din cauza fumului. Cauza incendiului este deocamdată neclară, iar pompierii au reușit să localizeze focul până dimineața, dar totuși se crede că întregul muzeu a fost pierdut. Muzeul a fost deschis abia în primăvara anului 2016.

mcnews.com

Muzeul este situat în Italia și cuprinde 3 000 de metri pătrați, loc unde au fost desfășurate sute de expoziții de motociclete rare. Se crede că aceste colecții au fost unele dintre cele mai valoroase din lume. Muzeul a fost de asemenea cel mai înalt din Europa, situat la peste 2 000 de metri deasupra nivelului mării.

mcnews.com

Muzeul se afla pe un munte înalt care creează o legătură prin Alpii Ötztal de-a lungul graniței dintre Austria și Italia.

Preluat de la: diez.md