spacex-falcon-heavy-elon-musk-china-europe-esa-nasa-mars-sls-boeing.jpg
Patru astronauţi au fost lansaţi duminică spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) la bordul unei capsule Crew Dragon. Este o nouă misiune istorică născută din colaborarea NASA cu SpaceX, compania fondată de Elon Musk. 

Capsula Crew Dragon, cu patru astronauți la bord, s-a desprins de racheta Falcon 9, a atins orbita Pământului și se îndreaptă acum spre Stația Spațială Internațională. Este o călătorie care va dura 27 de ore. Capsula ar trebui să andocheze la ISS marți dimineața, în jurul orei 6.0, ora Moldovei. La bordul ISS mai sunt trei astronauți, doi ruși și unul american, o femeie, care au ajuns acolo cu o rachetă Soiuz, în octombrie. Misiunea lor se încheie în aprilie.

Această lansare constituie o premieră, pentru că este prima dată când un echipaj internaţional zboară la bordul unei navete spaţiale și al unei rachete certificate de NASA, dar deţinute de o companie comercială, operate de pe teritoriul american. În plus, acum sunt patru astronauți, adică un echipaj complet, la bordul capsulei Crew Dragon, scrie digi24.ro.

Lansarea era prevăzută inițial pentru sâmbătă (noaptea de sâmbătă spre duminică, ora Moldovei), dar a fost amânată până duminică seara (noaptea de duminică spre luni) din cauza vântului puternic.

Preluat de la: diez.md