ora-pe-marte.jpg
Miliardarul Elon Musk vrea să creeze un oraş funcţional pe Marte în următorii 30 de ani şi este pregătit să plătească oricât pentru a îndeplini acest plan. În 2022, două navete SpaceX ar urma să zboare către Planeta Roşie conform lui Musk, care vrea să profite de faptul că, la fiecare doi ani, Marte şi Terra se aliniază, oferind oportunitatea perfectă pentru lansarea unei misiuni de acest fel.

Cele două navete ar urma să transporte pe Marte echipament pentru generarea de energie, utilaje de minerit şi pentru asigurarea condiţiilor de viaţă, cântărind în total 100 de tone. În cazul unui succes, în 2024 vor pleca alte patru nave şi cel puţin una dintre acestea va avea şi oameni la bord, scrie digi24.ro.

Un succes ar fi considerată descărcarea tuturor echipamentelor şi stabilirea unei prime baze marţiene de către astronauţii care vor ajunge pe Marte, precum şi crearea unei fabrici de producere a combustibilului pentru rachete. Aceasta din urmă, deşi greu de construit pe Planeta Roşie, este crucială, deoarece va garanta întoarcerea astronauţilor acasă. Combustibilul va fi oxigen lichid, creat din apa îngheţată de pe Marte şi moleculele de dioxid de carbon din atmosferă. Odată stabilită prima bază marţiană, ar urma dezvoltarea acesteia, inclusiv crearea unor sisteme de susţinere a vieţii şi lansarea din ce în ce mai multe rachete care să ajungă pe Planeta Roşie cu oameni şi materiale.

Preluat de la: diez.md