mai-multe-echipe-antrenate-in-cursa-pentru-dezvoltarea-remediului-contra-noului-virus-numarul-vaccinilor-in-lucru-este-de-70-149172-1586860064.jpg
Seful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Ghebreyesus, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că organizația vrea să asigure populația cu două miliarde de doze de vaccin până la sfârșitul anului viitor. Ținta este ca majoritatea oamenilor din toate țările să fie vaccinați, nu doar câțiva oamenii din câteva țări.

Această reacție vine în contextul în care, mai multe țări din Europa se luptă deja cu un nou val de infectări cu coronavirus. „Ne scufundăm sau înotăm împreună, cea mai rapidă metodă de a încheia pandemia şi de a accelera redresarea economică este să ne asigurăm că unii oameni sunt vaccinaţi în toate ţările, nu doar unii oamenii din unele ţări. Sondajele de opinie recente arată că o majoritate copleşitoare de oameni sprijină accesul echitabil către vaccinuri. Ţinta noastră este să avem 2 miliarde de doze de vaccin valabile până la sfârşitul lui 2021”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general OMS.

Vă amintim că, ieri, în Moldova au fost înregistrate alte 650 de cazuri de infectare cu COVID-19. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 47 446 de cazuri, 1 230 de persoane au decedat, iar 35 542 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Preluat de la: diez.md