hora1-scaled.jpg
De dimineață, la secțiile de votare din orașele germane moldovenii au format cozi imense. Chiar dacă au de așteptat ore întregi până își vor exercita dreptul de vot, diaspora are o dispoziție bună și un spirit patriotic.

De exemplu, moldovenii din orașul Frankfurt pe Main s-au prins în horă chiar în fața secției de votare.

Amintim că moldovenii din întreaga lume au format deja cozi la secțiile de votare de peste hotare.

Pentru diasporă în total au fost deschise 139 de secții de votare. Adresele secțiilor pot fi verificate AICI!


Astăzi, 15 noiembrie, în Republica Moldova se desfășoară turul II al alegerilor prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte luptă Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM). Câștigătorul sau câștigătoarea acestui scrutin electoral va obține mandatul de președinte (președintă) pentru o perioadă de patru ani.

În acest scrutin electoral nu există un prag de validare, respectiv, indiferent de numărul de persoane care se va prezenta astăzi la urnele de vot, alegerile vor fi considerate valide. Cetățenii se pot prezenta la secțiile de votare începând cu ora 7.0 și până la ora 21.00.

Turul II al alegerilor prezidențiale se organizează după ce în țară a avut loc turul I pe 1 noiembrie. Atunci, niciunul dintre candidații participanți nu a obținut numărul necesar de voturi pentru a deveni președinte. Conform rezultatelor primului tur, cele mai multe voturi le-a acumulat Maia Sandu (36,16 %), iar pe locul secund s-a clasat Igor Dodon (32,61 %).

Pentru a fi la curent cu toate detaliile ce țin de acest scrutin electoral, te invităm să urmărești acest live text.

Preluat de la: diez.md