vulcanul-etna.jpg
Vulcanul Etna, situat pe insula Sicilia, din sudul Italiei, a erupt din nou, expulzând în atmosferă lavă şi cenuşă în urma unei explozii produse în partea de sud-est a craterului. Potrivit agenţiei de ştiri Adnkronos, fluxul de lavă a ajuns la o altitudine de 2 000 de metri.

Presa locală şi utilizatorii reţelelor de socializare au publicat imagini şi înregistrări de la faţa locului în care se pot vedea un nor gigantic de fum ridicându-se din crater şi un râu de lavă care se scurgea pe versant. Nu au fost raportate persoane rănite sau pagube materiale, transmite agerpres.ro.

Aeroportul din Catania şi-a sistat temporar activitatea din cauza cenuşii răspândite în atmosferă. Potrivit agenţiei de presă ANSA, coloana de fum şi cenuşă s-a ridicat la mai bine de un kilometru în aer, existând riscul perturbării curselor aeriene.

Cenuşa s-a depus pe locuinţe, străzi şi terase din oraş.

Erupţiile vulcanului Etna, cu o înălţime de 3 300 de metri, sunt un fenomen frecvent. Vulcanul din estul Siciliei este inclus pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO.

Preluat de la: diez.md