sdsd-4.jpg
Pe canalul de YouTube al Worldstats a fost publicat un video în care se arată ce orașe și țări din Europa ar putea dispărea dacă nivelul mărilor ar crește de la un metru și până la 3,5 kilometri. În această situație, Veneția ar deveni primul oraș din Europa care ar dispărea de pe hartă. Pentru acest lucru este suficient ca nivelul apei din mări să se ridice cu un metru.

Ulterior, capitalele Dublin și Riga tot pot dispărea dacă nivelul apei s-ar ridica cu opt metri.

Deodată ar putea dispărea o listă de orașe precum Copenhaga, Oslo, Bruxelles, Roma, Londra, Lisabona, Stockholm dacă nivelul apei s-ar ridica de la 10 la 15 metri.

Moldova ar putea avea ieșire directă la Marea Neagră dacă nivelul apei s-ar ridica cu 60 de metri. În această situație, Danemarca practic nu ar exista, iar peninsula Crimeea ar deveni o mică insulă.

Bucureștiul ar înceta să există odată ce nivelul apei s-ar ridica la 70 de metri, iar Chișinăul – la 80 de metri. E trist, dar Moldova ar putea dispărea de pe hartă în situația în care nivelul apei s-ar ridica cu 200 de metri. Ar rămâne doar câteva porțiuni de pământ din centrul și nordul țării.

În același timp, Turcia, care este înconjurată de Marea Neagră și Marea Mediterană nu va fi afectată deloc luând în considerație nivelul de apă de 200 de metri. Tocmai la ridicarea nivelului apei cu 850 de metri, Turcia ar pierde mici teritorii. Peste 90 % din întregul teritoriu al Europei ar dispărea.

Ultimele porțiuni de pământ care ar supraviețui sunt Muntele Grossglockner, Austria (3 798 de metri), Mont Blanc, Franța și Italia (4 810 metri) și Muntele Elbrus, Caucaz, Rusia (5 642 de metri).

Preluat de la: diez.md