iPiccy-collage-24.jpg
Ministerul de Interne a confirmat arestarea a 140 de persoane, duminică, odată cu ieșirea masivă a populației în capitala Belarusului, Minsk, potrivit BBC. Președintele Aleksandr Lukașenko s-a afișat cu o armă de foc în mână, în fața Palatului Independenței, potrivit unei imagini trimise de secretarul pentru presă al liderului de stat agenției RIA Novosti, scrie Digi24.

Poliţia belarusă a arestat 140 de persoane duminică, la Minsk, în apropierea pieţei centrale unde se adunaseră sute de protestatari. Forţele de ordine formaseră deja cordoane pentru a interzice accesul în zonă, scrie AGERPRES.

De asemenea, preşedintele rus Vladimir Putin l-a contactat telefonic, duminică, pe Lukaşenko, pentru a-l felicita cu ocazia zilei de naştere şi a-l invita într-o vizită la Moscova. Acest gest pare a fi o dovadă de sprijin din partea Kremlinului, în timp ce mii de protestatari au ieşit pe străzile din centrul Minskului pentru a cere retragerea de la putere a lui Lukaşenko, informează Reuters, citat de AGERPRES.

Preluat de la: diez.md