5decdc157152d80790158eab.jpg
S-a născut și a crescut în Liverpool, iar activitatea lui artistică a fost marcată de „mania skiffle”, un stil de muzică cu influențe de jazz, blues, folk și country music. John Lennon a fost autorul nenumăratelor texte și compoziții muzicale, prima lui trupă se numea „The Quarrymen”, iar apoi a evoluat în trupa The Beatles, fiind și co-fondatorul acesteia. 

După perioada de glorie muzicală în The Beatles, John Lennon a urmat o carieră solo, lansând mai multe albume care eclipsau atât furia politică, remarcându-se astfel și ca un activist civic, cât frumusețea iubirii, trăind deplin acest sentiment. Echipa #diez a selectat 9 piese solo a marelui artist.

# INSTANT KARMA! (SINGLE, 1970)

# IMAGINE (IMAGINE, 1971)

De remarcat este faptul că Imagine este cel mai bine vândut single din cariera solo a lui John Lennon iar sensibilitatea și mesajul acestuia au marcat generații întregi, piesa rămânând peste ani un etern îndemn la visare, la închipuirea unei lumi fără bariere, nedivizată de religii și naționalități și neatașată de lucrurile și proprietățile materiale.

# MIND GAMES (MIND GAMES, 1973)

# ISOLATION (JOHN LENNON/PLASTIC ONO BAND, 1970)

# WATCHING THE WHEELS (DOUBLE FANTASY, 1980)

# GIMME SOME TRUTH (IMAGINE, 1971)

# NEW YORK CITY (SOME TIME IN NEW YORK CITY, 1972)

# COLD TURKEY (SINGLE 1969)

Preluat de la: diez.md