153188444_441657850219453_6225620219835158684_n.jpg
Comitetul de Anchetă din Moscova (CAM), instituție aflată în subordinea MAI-ului rus, a publicat un video în care oamenii legii felicitau adolescenții cu ocazia aniversării de 14 ani. Mesajele enunțate de procurori se refereau la felul cum adolescenții riscă să fie pedepsiți pentru crimele săvârșite la această vârstă.

Comunicatoarea departamentului muncii și protecției sociale, Natalia Țâmbalenko, a spus că: „Videoul a ieșit tare bine. Scopul a fost atins. A devenit viral și noi ne bucurăm de acest lucru. Mai mulți oameni vor fi mai informați, vor ști să se gândească mai bine înainte de a fura chipsuri din supermarket sau să lovească cu picioarele în capul colegilor lor.

În scurt timp, videoul a fost șters de pe site-ul oficial al CAM.

Utilizatorii rețelolor sociale au criticat dur această „felicitare”, iar deputata Dumei de Stat, Oxana Pușkina, a declarată că: „Gândiți-vă de la început ce faceți! V-ați deconectat creierul când ați creat acest video?”.

Videoul durează 59 de secunde și în acest timp procurorii enumeră faptele pentru care adolescenții pot fi pedepsiți penal.

„De acum înainte, tu vei trebui să răspunzi pentru omor și vătămarea integrității corporale; furt și jaf; șantaj; pentru acte de terorism și luarea de ostatici, viol și acte cu caracter sexual; huliganism, vandalism și distrugerea bunul privat. Pentru toate acestea vei trebui să răspunzi. Viața ta trebuie să fie o prioritate pentru tine”, se spune în mesajul de felicitare.

 

Preluat de la: diez.md