Ioniță-scaled.jpg
Pentru a ține pasul cu tendințele actuale, sursele de informații și modalitățile de prezentare a rezultatelor, Google începe să exploateze puterea AI (inteligență artificială). Compania a anunțat despre o serie actualizări care poate favoriza procesul de căutare a informațiilor dorite. În curând, motorul de căutare va obține un nou instrument numit „Hum to Search”.

Este ca aplicația „Shazam”, pentru identificarea melodiei, cu excepția faptului că nu este nevoie să redați muzica. Puteți doar să fredonați, să fluierați sau să cântați 10-15 secunde, după ce atingeți pictograma microfon din bara de căutare, de pe telefon și spuneți „ce este această melodie” sau „căutați o melodie”. De asemenea, îl puteți întreba pe Asistentul Google: „ce este această melodie?”, scrie engadget.com.

Apoi, algoritmul de învățare automată va identifica potențialele potriviri, chiar dacă nu utilizați tonul potrivit sau cântați fals. Rezultatele vor fi livrate pe baza melodiei pe care ați fredonat-o și puteți alege cea mai bună variantă, ulterior.

Compania a distribuit, de asemenea, actualizări cu privire la rezultatele Google Maps – aduce o funcție de „ocupare live” în milioane de alte locuri, astfel încât să puteți afla cât de ambalat este un restaurant în timp real. De asemenea, adaugă detalii despre măsurile de precauție privind sănătatea și siguranța pe care întreprinderile le iau în timpul pandemiei, precum și posibilitatea viitoare de a vedea mai multe informații despre o companie, ce include și o viziune a încăperii restaurantului, din interior.

Preluat de la: diez.md