49601387_303.jpg
Cetățenii care vin din țările non-UE vor putea intra în statele care fac parte din Uniunea Europeană doar dacă vin din țările cu puține cazuri înregistrate de coronavirus și care nu au cazuri cu noi tulpini de COVID-19.

Ambasadorii UE au aprobat noile măsuri pentru călătoriile din țările terțe, inclusiv Marea Britania. Declarația a fost făcută de un diplomat european pentru Reuters.

Conform deciziei, persoanele care intră într-un stat UE ar trebui să provină dintr-o țară cu cel mult 25 de cazuri de COVID-19 la 100 000 de persoane, pe parcursul a 14 zile. Această rată, însă, este mai mică decât în țările componente ale uniunii.

Restricțiile de călătorie ar trebui, de asemenea, să fie reintroduse rapid în țările în care este detectată o incidență ridicată a noilor tulpini de COVID-19, se mai arată în decizia Uniunii Europene.

Unele țări din UE, cum ar fi Germania, au impus deja restricții dure, în timp ce Belgia a interzis complet călătoriile neesențiale în sau din țară până în martie.

UE a scos încă de săptămâna trecută Japonia de pe lista națiunilor din care călătorii pot veni fără restricții anti-pandemie. Lista conține acum doar șapte țări: Australia, China, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud și Thailanda, dar includerea Chinei depinde de primirea călătorilor din UE în China.

Preluat de la: diez.md