swiftcollage.jpg
Doi tineri ambițioși, Victor și Andrian, împărtășesc aceeași pasiune încă din liceu. Victor 22 ani programator, Andrian 25 ani UI/UX. În prezent ei sunt fondatorii platformei Swiftcallback, startupul ajută vizitatorii site-ului companiei tale să facă legătura cu compania timp de 28 secunde, astfel vizitatorul poate fi ușor convertit în client.

„Știți oare câte apeluri pierdute aveți zilnic? Reușiți să reveniți la toate apelurile pierdute? Investiți bani în diverse canale de promovare? Deseori în afaceri timpul joacă un rol foarte important, dacă vizitatorul site-ului nu poate să facă legătura cu compania ta, atunci când el are nevoie, el nu va aștepta și va apela la concurenții tăi. Oferă-le vizitatorilor tăi oportunitatea de a se conecta cu tine în cel mai scurt timp, deoarece ei au nevoie acum de ceea ce propui” spune Victor Cron.

Cum lucrează SwiftCallback?

„Vizitatorul solicită apel lasând numărul său, iar sistemul nostru apelează toți operatorii voștri și primul care răspunde câștigă legătura cu vizitatorul, oferindu-i informația de care acesta are nevoie.

În cazul când aveți un apel pierdut sau când operatorii sunt ocupați, apelul este reprogramat și timp de 2 minute instrumentul SwiftCallback revine automat cu un apel, astfel nu veți pierde potențialul client.

Apelul este înregistrat, ceea ce permite să fie ascultat ulterior pentru notițe și precizări.

În panoul de control puteți urmări de pe ce sursă vizitatorul a accesat site-ul și a solicitat apelul: vizită directă pe site, trafic organic din motoarele de căutare, Google Ads, Facebook Ads etc.

Vizitatorul poate solicita programarea apelului la ora care-i convine.

În afara orelor de lucru, SwiftCallback adună toate solicitările de apel și astfel, când se începe ziua de lucru, SwiftCallback revine automat la fiecare solicitare, în dependență de ora acesteia.

Pe lângă toate acestea, SwiftCallback are un web chat, acesta este un canal suplimentar de comunicare. În această platformă vă puteți integra canalele de mesagerie, cum ar fi Messenger, Viber, Telegram, VK și astfel, când veți primi un mesaj pe unul dintre aceste canale, veți putea răspunde chiar din panoul de control SwiftCallback, economisiți timp și nu pierdeți nici un mesaj. 

În panoul de control puteți vedea statistica apelurilor și a chat-urilor. Veți ști câte apeluri au fost pierdute, durate medie a apelurilor și alte informații relevante.

Setarea SwiftCallback necesită 5 min din timpul tău. Îți creezi un cont, primești pe email codul HTML, îl transmiți programatorilor tăi ca să-l instaleze pe site sau îl poți instala singur, pentru că e simplu” spune Andrian. 

 

Mai multe detalii vedeți aici: SwiftCallBack

Preluat de la: diez.md