Poster-TIME-TRAVEL-FROM-BONN-TO-SPEIA.jpg
Călătorie în timp – de la Bonn la Speia este un proiect de film documentar de lung-metraj, aflat la etapa de post-producție, în regia lui Dumitru Grosei. Recent, proiectul a fost selectat în programul de finanțare FILM+, care vizează susținerea producțiilor de film independente cu un buget redus. Filmul din Moldova a fost selectat în secțiunea Work in Progress, în cadrul căreia se va realiza post-producția filmului.

Din cele 108 proiecte propuse de cineaști din Bulgaria, Moldova, România și Serbia, pentru această ediție au fost selectate 16 proiecte, dintre care cinci lungmetraje documentare, două lungmetraje de ficțiune și nouă scurtmetraje de ficțiune.

Reprezentantul proiectului, Arcadie Plăcintă, va participa în octombrie, la București, la o serie de masterclass-uri, sesiuni individuale de îndrumare și laboratoare, urmată de înființarea programul de lucru pentru fiecare proiect, adaptat nevoilor. Programul de lucru al celei de-a cincea ediții FILM + va include, de asemenea, în prima parte a anului 2021, sesiuni de lucru la Chișinău, Belgrad și Sofia.

Amintim că proiectul a mai fost selectat la 6 forumuri importante dedicate finanțărilor proiectelor industriei cinematografice europene:

Balkan Film Food Festival – Balkan Story (Pogradec, Albania);
Moldox Lab Inspiration Workshop (Cahul, Moldova);
Baltic Sea Docs (Riga, Letonia);
Golden Tree International Documentary Film Festival – Joint Meeting Hall (Frankfurt, Germania).

Premiu din partea guvernului Chinei, pentru distribuția filmului pe tot spațiul Chinei și Asiei.

The International Training and Pitching Flahertiana Forum (Perm, Rusia);
Kyiv Media Week 2018 (Kiev, Ucraina).

FILM + a fost inițiat în 2016 de o echipă de tineri cineaști, formată din regizorul Paul Negoescu, producătorul Anamaria Antoci, directorul de film Ana Drăghici și Alex Trăilă, consultant de film și audiovizual, fiind primul program din Europa Centrală și de Est care reunește resurse și expertiză într-o platformă de colaborare și este finanțat de programul Europa Creativă: Media a Comisiei Europeane.

Preluat de la: diez.md