13MAEZAWA-1-superJumbo.jpg
Miliardarul japonez, Yusaku Maezawa, invită opt persoane să i se alăture unei călătorii private în jurul Lunii. Misiunea, numită dearMoon, este programată pentru anul 2023.

Călătoria se va realiza cu ajutorul unei nave spațiale a SpaceX, companie fondată de către Elon Musk. Solicitanții trebuie să îndeplinească două criterii: ar trebui să promoveze „orice activitate” care se desfășoară pentru „a ajuta și alte persoane și o societate mai bună” și sunt „dispuși să sprijine alți membri ai echipajului care împărtășesc aspirații similare”, a spus el.

„Vreau ca oameni din toate mediile să se alăture”, a spus el într-un videoclip pe Twitter, unde a distribuit și un link către aplicație. Misiunea, numită dearMoon, este programată pentru 2023, menționează BBC.

„Am cumpărat toate locurile, așa că va fi o călătorie privată”, a adăugat miliardarul.

În ianuarie, bărbatul de 44 de ani a postat online un anunț în care spunea că își caută o parteneră care să îl însoțească în spațiu. Anunțul conținea o listă de condiții și criterii: să fie singure, în vârstă de peste 20 de ani și interesate să ajungă în spațiu. Procesul de selecție urma să fie redat într-un documentar numit „Îndrăgostiți de Lună plină”. Ulterior, însă, bărbatul a anunțat că nu mai caută o însoțitoare în spațiu, conform BBC.

Planificată pentru 2023, misiunea va fi prima călătorie a oamenilor spre Lună din 1972.

Preluat de la: diez.md