38970290-0-image-a-3_1612656801127.jpg
Un fost meteorolog al Marinei SUA, staționat la baza McMurdo din Antarctica în 1968, și-a recuperat portofelul pierdut în urmă cu aproape 53 de ani.

Paul Grisham uitase demult de portofelul pierdut în timpul celor 13 luni petrecute în Antarctica. Grisham, acum în vârstă de 91 de ani, a aflat că cineva i-a găsit portofelul în timp ce erau demolate câteva clădiri vechi la baza McMurdo, inclusiv clădirea în care el locuise între 1967 și 1968, relatează CNN.

Portofelul vechi este ca o capsulă a timpului pentru perioada petrecută de Grisham în Antarctica: conținea o cartelă pentru rații de bere, cu 21 de locuri libere, permisul lui de operator de vehicule și un carton cu instrucțiuni în caz de atac nuclear, biologic sau chimic. Totodată, în portofel mai era o rețetă pentru lichior Kahlua făcut în casă.

Perioada verii era cea mai aglomerată pentru baza McMurdo, iar Grisham monitoriza vremea și oferea informații avioanelor și navelor care soseau cu personal și provizii pentru bază. „Întreaga bază lucra non-stop în schimburi de câte 12 ore timp de cinci luni, pentru că erau atât de multe lucruri de făcut pentru a ne pregăti de iarna lungă și întunecată”, povestește Grisham.

Preluat de la: diez.md