turnul-eiffel.jpeg
Turnul Eiffel va fi vopsit într-o nouă culoare. Schimbarea are loc după mai bine de 50 de ani. Potrivit autorităților franceze, schimbarea culorii ar urma să fie mai extinsă renovare din istoria Turnului de 130 de ani, iar scopul ar fi pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

„Va da Turnului Eiffel un pic mai mult de culoare aurie decât culoarea pe care suntem obişnuiţi să o vedem, la timp pentru Jocurile Olimpice”, a declarat Patrick Branco Ruivo, CEO-ul companiei care operează turnul.

Lucrarea de renovare a turnului de 324 de metri, cu cele 18 000 de piese metalice unite de 2,5 milioane de nituri, este monumentală, ajungând la aproximativ 50 de milioane de euro, relatează France 24.

Îndepărtarea straturilor vechi este periculoasă prin prezenţa plumbului, necesitând un protocol strict pentru lucrători. Turnul Eiffel primeşte un nou strat de vopsea la fiecare şapte ani, atât pentru protejarea structurii sale metalice de vânt, ploaie, soare şi poluare, cât şi pentru menţinerea aspectului său.

Lucrările actuale au început în 2019 şi urmează să fie finalizate până în 2022. Turnul Eiffel va avea un rol important în cadrul Jocurilor Olimpice de vară de la Paris 2024, servind drept fundal pentru evenimentele de triatlon şi înot.

De asemenea, se va înălţa peste o mare parte a festivităţilor adiacente de-a lungul râului Sena, unde se aşteaptă ca mulţimile să participe la spectacole, concerte şi alte evenimente de divertisment.

Preluat de la: diez.md