Turcia-4-96158.jpg
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat luni măsuri mai stricte împotriva coronavirusului, citând numărul în creştere al orașelor cu risc ridicat de pe întreg teritoriul țării, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Erdogan a spus că un lockdown pe perioada weekend-ului va fi instituit în timpul lunii Ramadanului, iar restaurantele vor livra numai la domiciliu.

Totodată, restricțiile de circulație între orele 21.00 și 05.00 vor continua, a precizat președintele turc Erdogan.

Consolidarea măsurilor vine după ce medicii au cerut guvernului să impună restricții mai serioase deoarece Turcia „se luptă cu un tsunami” iar relaxarea duce la un „asasinat social”.

Totodată, Turcia a anunțat că așteaptă turiști britanici și din alte țări în sezonul estival, precizând că nu va solicita dovadă de vaccinare.

După 15 aprilie, autoritățile turce vor stabili dacă turiștii străini vor mai trebui să prezinte rezultat negativ la teste anti-Covid-19 la frontiera Turciei.

Infecțiile și decesele zilnice au crescut în ultima lună după ce Ankara a anunțat o perioadă de revenire treptată la viața normală.

Turcia a înregistrat 29 081 de cazuri noi vineri, unul dintre cele mai mari bilanțuri din acest an.

De la începutul campaniei de vaccinare din 14 ianuarie, Turcia a administrat peste 14 milioane de doze, iar peste 8,2 milioane de persoane au primit și rapelul, transmite Reuters.

Preluat de la: diez.md