gf-1.jpg
EF English Proficiency Index a publicat noul raport pentru anul 2020 în care a indicat lista celor 100 de state  din întreaga lume în care se atestă un nivel înalt și nivel scăzut al cunoașterii limbii engleze. Republica Moldova nu a fost evaluată în acest studiu.

Rezultatele obținute au fost obținute în baza chestionării a 2,2 milioane de oameni din 100 de țări.

Al doilea an consecutiv, Țările de Jos sunt clasate pe prima poziție în clasament. Media de cunoaștere a limbii engleze în această țară este de 81 % atât la femei, cât și la bărbați, în timp ce media în Europa constituie 69 % (bărbați) și 68 % (femei), iar media în lume este de 62 % (femei și bărbați),

În top 10 țări cu un nivel foarte înalt al cunoașterii limbii engleze sunt incluse nouă țări din Europa și o țară din Asia.

România se află pe poziția a 17-a în clasament și a fost inclusă în categoria țărilor cu un nivel înalt al cunoașterii limbii engleze.

Alte state vecine cu Moldova au fost clasate în categoria țărilor cu un nivel moderat al cunoașterii limbii engleze. Prin urmare, Belarus și Rusia ocupă pozițiile 40 și 41 consecutiv, iar Ucraina poziția 44-a.

Mai jos vă prezentăm întregul clasament.

Preluat de la: diez.md