europa-redeschide-granitele-care-sunt-datele-la-care-statele-europene-ofera-acces-turistilor-grafic-151964-1591965258.jpg
EF English Proficiency Index a publicat noul raport pentru anul 2020, în care a indicat lista orașelor din întreaga lume, în care se atestă un nivel înalt și scăzut al cunoașterii limbii engleze. Pe primele 10 locuri sunt clasate doar orașele europene.

Rezultatele prezentate au fost obținute în baza chestionării a 2,2 milioane de oameni din 100 de țări.

Prin urmare, în orașele țărilor scandinave se vorbește cel mai bine limba engleză. Pe prima poziție se află capitala Danemarcei, Coopenhaga, fiind urmată de Amsterdam și Helsinki. În categoria orașelor cu cel mai înalt nivel al cunoașterii limbii engleze se află doar un oraș din afara Europei – Kuala Lumpur, capitala Malaysiei. Aceste rezultate denotă că locuitorii din principalele orașe ale Bătrânului Continent cunosc și vorbesc limba engleză foarte bine.

Orașele cu un nivel scăzut și cel mai scăzut al cunoașterii limbii engleze sunt din țările cu vorbitori de spaniolă, arabă și alte limbi specifice țărilor din Asia sau Africa.

Preluat de la: diez.md