FotoJet-6.jpg
Top modela Natalia Vodianova a devenit miercuri ambasadoare a bunăvoinţei pentru ONU pe problematica sănătăţii sexuale şi reproductive pentru a pune capăt prejudecăţilor legate de corpul femeilor, transmite AFP.

Natalia Vodianova se alătură astfel altor ambasadoare UNFPA ale bunăvoinţei precum actriţa americană Ashley Judd şi prinţesa daneză Mary Donaldson, scrie AGERPRES. Ele vor colabora pentru a împuternici femeile şi fetele, abordând prejudecăţile şi tabuurile legate de corpul şi sănătatea lor care conduc la discriminări şi excluziuni peste tot în lume.

„Relaţia societăţii cu ciclul menstrual şi sănătatea femeilor a fost tabu de mult prea mult timp. Este responsabilitatea noastră să redefinim cultural ceea ce este considerat normal”, a declarat Natalia Vodianova în timpul unei videoconferinţe de presă.

„Este o ironie tragică faptul că ceva atât de universal ca ciclul menstrual să confere fetelor un sentiment atât de puternic de izolare. Societăţile prosperă atunci când fiicele lor sunt împlinite, independente şi libere să aleagă!”, a afirmat Kanem în comunicatul în care a anunţat desemnarea top modelei pe postul de ambasadoare UNFPA a bunăvoinţei.

Cine este Natalia Vodianova

Natalia Vodianova s-a remarcat în lumea modei de la 17 ani, câștigând rapid titlul „Supernova”. Dincolo de succesul înregistrat în acest domeniu, ea s-a remarcat prin acțiunile caritabile de amploare. Este susținătoare a drepturilor femeilor, ai copiilor și a celor cu nevoi speciale, în acest sens ea înființând fundația Naked Heart.

Modela, în vârstă de 38 de ani, a povestit că a fost uimită de reacțiile primite atunci când a postat un selfie cu un absorbant.

„După 30 de minute, aveam deja o mie de comentarii. Mă așteptam la comentarii de genul: „Bravo ție!” și „Este atât de important să vorbim despre asta”, dar 90% dintre comentarii erau negative, mai ales în limba rusă. Mă gândeam că aceasta este o problemă pentru India, dar am primit mii de astfel de comentarii din țara mea.”, a declarat ea pentru People.

A fost momentul în care a decis să facă ceva în acest sens și a creat platforma Let’s Talk, unde primele interviuri au fost cu prietenii ei din lumea modei, inclusiv modelele Doutzen Kroes, Emily Ratajkowski și Izabel Goulart, împreună cu care a discutat „lucruri despre care nimeni nu te va întreba la un un interviu”.

A început să colaboreze cu UNFPA prin Let’s Talk și a extins campania în Turcia, Nairobi, Minsk, Belarus, Tokyo și Davos.

Mai multe la capitolul educației sexuale, găsiți în cadrul podcastului #sexplicații.

Preluat de la: diez.md