1211.jpg
Consumatorii cred că tehnologia conectată va deveni mai flexibilă şi mai interactivă în viitor, iar până în 2030 vom vedea dispozitive care să poată anticipa şi chiar lua decizii pentru diferite scenarii zilnice. Cea de-a 10-a ediţie a raportului Ericsson ConsumerLab 10 Hot Consumer Trends subliniază previziunile consumatorilor cu privire la diferitele roluri pe care dispozitivele inteligente conectate le-ar putea avea în viitor.

Fiecare dintre aceste roluri ar putea fi considerat drept o nouă zonă de servicii, deschizând pentru furnizorii de servicii 5G, o serie de oportunităţi de extindere treptată a reţelelor viitoare către clienţii lor, scrie adevărul.ro.

Pe baza unor analize îndelungate ale trendurilor globale, raportul ConsumerLab vizează cele mai importante tendinţe de consum în 2030. Aceste date au fost colecatate  cu ajutorul a 50 de milioane de consumatori (din 15 oraşe mari ale lumii) care au evaluat 112 concepte/prototipuri de maşini/dispozitive inteligente.

Iată care sunt cele mai importante 10 tendinţe de consum pentru 2030:

# boţi pentru corp. 76 % dintre consumatori cred că vor exista costume inteligente care susţin şi ajută postura corpului.

# „îngeri păzitori”. Trei sferturi dintre cei intervievaţi cred că aceşti „gardieni ai intimităţii” vor putea ajuta în a „păcăli” camerele de supraveghere şi vor bloca supravegherea electronică.

# boţi comunitari. 78 % dintre intervievați consideră că serviciile electronice de pază vor alerta locuitorii din cartiere sau autorităţile relevante la prezenţa persoanelor străine.

# boţi de sustenabilitate. 82 % dintre consumatori cred că dispozitivele vor furniza date şi vor emite avertizări locale în privinţa ploilor torenţiale sau a valurilor de căldură.

# ofiţeri la domiciliu: 79 % dintre consumatori spun că difuzoarele inteligente vor proiecta câmpuri de anulare a zgomotului în jurul biroului de acasă.

# explicatori. opt din 10 anticipează sisteme de management financiar automatizate care să explice modul în care sunt gestionate investiţiile.

# asistenţi de conectivitate. Dispozitivele inteligente de localizare a semnalului vor putea ghida utilizatorii către puncte optime de conectivitate, spun 83 % dintre consumatori.

# boţi pentru infractori. 37 % dintre utilizatorii de AR/VR spun că îşi doresc un bot care să poată fi programat/setat/instruit să dea spargeri sau să atace alte persoane.

# creatori de conţinut media. 62 % dintre utilizatori cred că în viitor consolele vor crea jocuri noi pe baza felului lor de a se juca.

# boţi autoritari. Aproximativ șapte din 10 oameni cred că reţelele sociale bazate pe AI vor înţelege personalitatea utilizatorilor şi vor crea un cerc de prieteni, benefic pentru sănătatea lor mentală şi fizică.

Preluat de la: diez.md