pixel.png

Cancerul de col uterin reprezintă o reală problemă în întreaga lume, fiind a patra cea mai frecventă cauză de deces din lume, unde afectate sunt atât femeile tinere, cât şi de vârstă medie. În fiecare an apar 528.000 de cazuri noi. În România sunt diagnosticate peste 3300 de cazuri noi în fiecare an şi aproape 1800 de persoane mor anual din cauza acestei boli.

Neumann Labs, companie de biotehnologie care se ocupă de peste 20 de ani de diagnosticarea HPV, lansează în România Easy HPV Test, metodă unică pentru prevenirea cancerului de col uterin. Testul cu autorecoltarea de probe la domiciliu poate să identifice prezenţa virusului papiloma uman (HPV) cu o precizie de aproape 100%, înainte ca acesta să provoace orice leziuni, prevenind astfel îmbolnăvirea gravă de cancer cauzată de virus. Testul atrage atenţia asupra celor mai periculoase tipuri de HPV, printre care tipurile 16, 18, 31, 33, 45, 52, 58, respectiv 35, 39, 51, 56, 59, 66 şi 68.

„Infecţia cu HPV, responsabilă de 99,7% din cazurile de cancer de col uterin, este cea mai răspândită infecţie transmisă pe cale sexuală. Opt din 10 femei au de-a face cu această infecţie cel puţin o dată în viaţă. Este vital să o depistăm cât mai devreme, înainte de a cauza leziuni serioase. Este binevenită orice iniţiativă care contribuie la identificarea timpurie a infecţiei HPV, aşa cum este Easy HPV Test. Astfel putem creşte semnificativ şansele de diagnostic, tratare şi vindecare a leziunilor colului uterin” – Profesor Doctor Radu Vlădăreanu, Preşedintele Societăţii Române de HPV.

<!–

Formul de quiz

–>

Easy HPV Test este rezultatul a 5 ani de cercetare şi dezvoltare, perioadă în care a fost testat într-o serie de studii clinice care au implicat peste 6000 de femei şi aproape 50 de doctori. Potrivit rezultatelor care au fost publicate în prestigiosul International Journal of Cancer, tehnologia poate identifica prezenţa virusului HPV cu o precizie mai mare decât testul citologic tradiţional. Screeningul tradiţional prin examenul citologic Papanicolau are sensibilitate mult mai scăzută în a depista leziunile precanceroase de grad înalt şi cancerul de col faţă de screeningul cu ADN HPV.

Actriţa Laura Cosoi atrage atenţia asupra importanţei prevenţiei şi a controalelor medicale periodice: „Noi, femeile, vrem să le facem pe toate cât mai bine: familie, copii, carieră, relaţie, prieteni, dezvoltare personală. Şi de multe ori atenţia noastră se concentrează mai mult asupra celor dragi şi mai puţin asupra noastră. Este bine să punem pe primul plan sănătatea proprie, fizică şi emoţională, pentru a le putea face pe toate celelalte. Controalele medicale periodice ar trebui să reprezinte o prioritate. Easy HPV Test este o măsură suplimentară de prevenţie care are marele avantaj de a fi discret şi confortabil, foarte bine adaptat stilului nostru de viaţă. Mai bine test decât stres!”

„Până acum, testul HPV era posibil doar ca parte a unei examinări ginecologice. Cu Easy HPV Test, recoltarea de probe se desfăşoară rapid, în siguranţă şi poate fi efectuată şi acasă. Comanda se face online, dispozitivul de recoltare este livrat prin curier, într-un ambalaj discret, eşantionul fiind examinat într-un laborator specializat. În final, rezultatul poate fi vizualizat într-un cont online exclusiv protejat cu parolă. Dacă rezultatul este pozitiv, pacienta este îndemnată să consulte un medic ginecolog”, declară specialiştii Neumann Labs.

Preluat de la: csid.ro