2-23.jpg
Subsecretarul de stat al SUA pentru afaceri politice, David Hale, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru succesul în al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

David Hale a vorbit astăzi cu președinta aleasă a Republicii Moldova. Subsecretarul Hale a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria sa la alegerile prezidențiale din 15 noiembrie: „Am luat act de angajamentul SUA de a avansa cooperarea în ceea ce privește prioritățile comune, inclusiv statul de drept, combaterea corupției, încurajarea creșterii economice și sprijinirea suveranității și integrității teritoriale a Moldovei”, se arată într-un comunicat al Departamentului de stat al SUA.


Duminică, 15 noiembrie, în Republica Moldova s-a desfășurat turul II al alegerilor prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte au luptat Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM). Conform rezultatelor preliminare, câștigătoare este Maia Sandu. Aceasta urmează să dețină mandatul de președintă a Republicii Moldova pentru o perioadă de patru ani.

Preluat de la: diez.md