ipiccy_image-18.jpg
Compania Date Inteligente a desfășurat o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat rezultatele obținute în urma sondajului „Barometrul Mass Media – ediția lunii februarie”. Acest studiu a prezentat topurile posturilor TV, ale portalurilor de știri și ale altor surse de informare, topul prezentatorilor TV, dar și alte informații despre activitatea mass-media în Republica Moldova.

Top trei emisiuni, cele mai vizionate și recomandate de către respondenți, sunt: Vorbește Moldova (27,26 %), 100 de moldoveni au zis (15,30 %) și Politica cu Natalia Morari (13,07 %). Observăm că ponderea răspunsurilor respondenților a variat nesemnificativ, ceea ce a condus la obținerea aceluiași clasament comparativ cu luna precedentă. Emisiunea Dora Show a înregistrat o scădere comparativ cu luna precedentă.

Top cinci prezentatori TV care sunt urmăriți cel mai des de către respondenți rămân tot aceeași prezentatori ca și în ediția din luna precedentă. Astfel, Natalia Morari conduce topul prezentatorilor cu o pondere a răspunsurilor de 22,39 %. Topul este urmat de Natalia Cheptene cu ponderea răspunsurilor de 16,69 %, Lilu Ojovan – 11,68 %, Mariana Rață cu 9,04 % și Lorena Bogza cu 4,87 %.
Angela Gonța a înregistrat o scădere semnificativă în preferințele respondenților.

Cele mai vizionate posturi de televiziune sunt: Prime TV (43,25 %), Moldova 1 (33,94 %) și Jurnal TV (26,01 %).

Eșantionul a fost de 869 de chestionare, reprezentativ pentru populația din Republica Moldova care deține cetățenia RM și are 18 ani împliniți, câte minimum 100 de chestionare timp de șapte zile consecutiv. Perioada colectării datelor este 12 februarie-18 februarie. Eroarea maximă de eșantionare: ±3,3 %. Eșantionul a fost ponderat după următoarele criterii: regiune, mediu de reședință, etnie, sex și grupe de vârstă. Eșantionul este reprezentativ la nivel național. Din total, 78,1 % dintre chestionare au fost făcute în limba română și 21,9 % în limba rusă.

Preluat de la: diez.md