decizie-instanta-patronii-de-la-colectiv-la-un-pas-de-a-sc-pa-de-inchisoare-1.jpg
Avocatul Rod Hollier a realizat un studiu despre atractivitatea fizică în sistemul de justiție și a publicat articolul „Physical attractiveness bias in the legal system„, în revista online The law project. Autorul a menționat că scopul articolului este acela de a informa avocații și ceilalți factori de decizie că pot folosi părtinirea atractivității în avantajul lor.

Autorul spune că „atunci când am început să lucrez asupra acestui studiu, am prezis că atractivitatea fizică va avea o doză nesemnificativă în procesul de luare a deciziilor. Am greșit. Acest studiu arată că rata condamnărilor persoanelor neatractive a fost de 308, 88 % mai mare decât celor atractive”.

Studiul a fost bazat pe procese de judecată simulate și pe alte cercetări , iar rezultatele le puteți vedea mai jos.

#1. Atractivitatea fizică a avut o influență semnificativă asupra hotărârilor judecătorilor. Cu cât infractorul este mai neatractiv, cu atât pedeapsa este mai mare. Sau invers, cu cat infractorul este mai atrăgător, cu atât pedeapsa este mai mică.

#2. Jurații din procesele simulate au condamnat, în general, infractorii neatractivi semnificativ mai mult decât infractorii atractivi.

#3. În general, persoanele atractive sunt percepute ca fiind mai inteligente, mai calificate din punct de vedere social, mai atrăgătoare, morale, altruiste, mai susceptibile de a reuși și mai competente. De asemenea, acestea tind să aibă o sănătate fizică mai bună, o sănătate mintală mai bună, experiențe de întâlniri mai bune, să câștige mai mulți bani, să obțină locuri de muncă mai bune, sunt alese pentru locuri de muncă mai des, sunt promovate mai des, primesc evaluări mai bune și sunt alese ca parteneri de afaceri mai des decât persoanele neatractive.

Preluat de la: diez.md