unnamed-1-2.jpg
În timp ce majoritatea statelor se confruntă cu noi cazuri de COVID-19 și se impun restricții pentru a diminua efectele pandemiei, alte țări, care pot fi numărate pe degetele unei singuri mâini, și-au rezolvat problema internă cu pandemia și nu înregistrează noi cazuri de COVID.

În această listă sunt incluse state insulare aflate relativ departe de civilizație,

# Insulele Falkland. 54 de cazuri înregistrate și tratate, zero decese. S-au efectuat 7 112 teste. Populația – 3 551 de oameni.

Insulele Falkland, numite și Insulele Malvine, sunt un arhipelag situat în Atlanticul de Sud, la 483 km est de coasta Americii de Sud și 940 km nord de Antarctica.

# Groenlanda. 31 de cazuri înregistrate și tratate, zero decese. S-au efectuat 19 792 de teste. Populația – 56 840 de oameni.

Este un teritoriu insular în nordul Oceanului Atlantic situat între Oceanul Atlantic și Oceanul Arctic, format din insula cu același nume (cea mai mare insulă de pe glob urmată de Noua Guinee) și o mulțime de insule și insulițe din apropiere. Este locuit de eschimoși și europeni, fiind administrat de Danemarca.

# Saint Pierre şi Miquelon. 24 de cazuri înregistrate și tratate, zero decese. S-au efectuat 3 729 de teste. Populația – 5 774 de oameni.

Este o colectivitate de peste mărifranceză situată în Oceanul Atlantic de Nord, la est de coastele canadiene, în apropiere de Newfoundland.

Insulele Marshall. Patru cazuri înregistrate și tratate, zero decese. S-au efectuat zero teste. Populația – 59 472 de oameni.

Este o țară insulară în Oceanul Pacific. Este o republică situată în Micronezia.

# Micronezia. Un înregistrat și tratat, zero decese. S-au efectuat zero teste. Populația –115 873 de oameni.

Statele Federate ale Microneziei este o țară insulară din Oceanul Pacific la nord de Papua Noua Guinee. Statul este un stat suveran, în asociere liberă cu Statele Unite ale Americii.

Preluat de la: diez.md