59d53b17-79e1-47c4-8818-5efd08e42a8d.jpg
Politicianul rus de opoziție Aleksei Navalnîi a făcut progrese în procesul de recuperare după otrăvirea cu agentul neurotoxic din clasa Noviciok și acum poate vorbi din nou, a relatat joi revista Der Spiegel, citează AGERPRES.

Principalul critic la adresa Kremlinului este îngrijit la Spitalul Charité din Berlin după ce a căzut grav bolnav în timpul unui zbor intern luna trecută în Rusia. Germania a cerut Rusiei explicații în legătură cu acest caz, deși Moscova neagă orice implicare.

Conform site-ului de investigații Der Spiegel a mai scris că protecția asigurată de poliția germană pentru Navalnîi a fost sporită, în contextul în care este de așteptat ca opozantul rus să primească mai mulți vizitatori după ce starea i s-a îmbunătățit.

De asemenea se precizează că Navalnîi poate vorbi din nou „și cel mai probabil își poate aminti detalii despre leșinul său”, a adăugat publicația Der Spiegel.

„Declarațiile sale ar putea fi periculoase pentru oamenii din spatele atacului”, explică portalul menționat anterior.

În același timp, premierul italian Giuseppe Conte a declarat joi că președintele rus Vladimir Putin i-a spus că va crea o comisie pentru a investiga otrăvirea lui Navalnîi, mai scrie Reuters.

„Președintele Putin mi-a oferit asigurări (într-o discuție recentă) că Rusia intenționează să clarifice ce s-a întâmplat și mi-a spus că va crea o comisie de anchetă și că este pregătit să colaboreze cu autoritățile germane”, a spus Conte într-un interviu pentru ziarul Il Foglio.

„Colaborarea e cel mai bun mijloc de a preveni ca acest eveniment dramatic să afecteze negativ relațiile dintre UE și Rusia”, a adăugat Conte.

Preluat de la: diez.md