5cc184c4ad9b7f2a6f490bc5.jpg
Spotify a creat o nouă tehnologie care îi va permite să analizeze vocea și să sugereze melodii reieșind din stările emoționale, vârstă, sex și accent.

Brevetul ar permite gigantului de streaming să „facă observații” despre mediul și emoțiile unui utilizator folosind tehnologia de recunoaștere a vorbirii.

Spotify ar putea reda apoi muzica menită să reflecte starea lor de spirit sau chiar contextul social, de exemplu ar putea percepe dacă sunteți singur, într-un grup mic sau la o petrecere.

„Este un fenomen obișnuit ca o aplicație de media streaming să includă caracteristici care oferă recomandări media personalizate unui utilizator. Cu toate acestea, abordarea actuală pentru a discerne gusturile unui utilizator este nesatisfăcătoare, deoarece le cere să introducă plictisitor răspunsuri la mai multe întrebări despre vârsta, sexul și trupele preferate”, a explicat Spotify.

Spotify mai sugerează că recunoașterea vorbirii ar putea fi utilizată pentru a aduna informații despre vârstă și sex, în timp ce indiciile contextuale precum „intonația și ritmul vorbirii” ar oferi indicii dacă un utilizator este fericit, supărat, trist sau neutru.

„Ar trebui să se înțeleagă că exemplele de mai sus din categoriile de metadate ale emoțiilor, sexului, vârstei și accentului sunt doar exemple și se pot utiliza numeroase alte caracterizări și clasificări”, se menționează în dosar.

Rezultatele vor fi combinate cu alte informații, inclusiv melodiile redate anterior de un utilizator și preferințele muzicale ale prietenilor lui pentru a îmbunătăți recomandările.

În septembrie 2020, a fost adăugată o caracteristică asemănătoare unui karaoke, care permite oamenilor să suprapună o piesă muzicală cu vocea lor.

Tot atunci, a fost realizat un studiu despre modul în care trăsăturile de personalitate ale oamenilor influențează preferințele lor muzicale.

Preluat de la: diez.md