278361-shazam-actualizacion-ios-musica-offline.jpg
Aplicația Shazam va fi integrat direct în iOS 14.2 ca funcție rapidă. Aplicația Shazam a fost una dintre primele care a fost lansată pe App Store atunci când Apple a lansat magazinul în 2008.

În 2018, Apple a decis să cumpere compania și să aducă Shazam intern, pentru a fi integrată în sistemul de operare iOS. De la versiunea iOS 14.2, aplicația Shazam este însă integrată la nivelul sistemului de operare, putând oferi identificarea melodiilor care sunt redate intern, pe telefon, sau extern, din alte surse, cu o simplă apăsare de buton.

În Control Center, meniul de setări rapide, disponibil din colțul din dreapta sus al ecranului, poate fi poziționat un buton Shazam dedicat. Practic, nu mai trebuie să accesezi aplicația pentru a identifica melodii, putând face asta de oriunde, fără să închizi aplicația în care ești deja.

Nu se cunoaște deocamdată dacă aplicația Shazam trebuie în continuare instalată sau dacă această funcție vine integrată direct în sistemul de operare.

De altfel, Shazam continuă să fie disponibil pe Android, chiar dacă este o aplicație Apple. Totodată, Google oferă deja recunoaștere de melodii prin intermediul Google Assistant, în special pe modelele Google Pixel, care afișează astfel de informații direct pe ecranul principal, fără a necesita accesarea unei funcții speciale.

Preluat de la: diez.md