queen-lede-1300x902-1.jpg
Drepturile romanului care a inspirat „The Queen’s Gambit”, cel mai urmărit serial în format limitat difuzat de Netflix, au fost achiziționate de o companie de producție din New York, informează cotidianul britanic The Guardian, transmite AGERPRES.

Miniseria extrem de populară „The Queen’s Gambit”, difuzată de Netflix, despre o orfană care devine un geniu al șahului, va fi adaptată într-un musical, după ce drepturile pentru reprezentarea pe scenă a romanului omonim din 1983, de Walter Tevis, au fost achiziționate de compania din domeniul divertismentului Level Forward, potrivit unui comunicat de presă dat luni publicității.

Nu se știe încă unde va fi montat musicalul produs de Level Forward, care a mai realizat pelicule despre hărțuire și agresiune sexuală, inclusiv documentarul „On the Record”. Având în vedere recentele producții montate pe Broadway, inclusiv un musical inspirat din albumul „Jagged Little Pill”, al lui Alanis Morissette și controversata piesă „Slave Play”, de Jeremy O. Harris, sunt toate șansele ca musicalul să fie la New York.

Adaptarea Netflix a devenit unul dintre cele mai surprinzătoare succese la critică și public de anul trecut. Creat de Scott Frank și Allan Scott, serialul, alcătuit din șapte episoade, a fost vizionat de peste 62 de milioane de conturi de utilizatori în prima lună, devenind cea mai vizionată miniserie de pe platforma Netflix.

„Este o onoare pentru Level Forward să preia sarcina de a aduce The Queen’s Gambit pe scenă cu mijloacele îndrăgite și trainice ale musicalului teatral”, au spus directoarea Level Forward, Adrienne Becker, şi producătoarea Julia Dunetz într-un comunicat.

„Publicul a apreciat deja prietenia și curajul femeilor care energizează și susțin călătoria lui Beth Harmon până la victoria ei finală. Povestea este asemenea cântecul unei sirene în contextul luptei din societatea contemporană pentru echitate rasială și de gen și așteptăm cu nerăbdare să demarăm proiectul”, e mai precizează în comunicat.

Preluat de la: diez.md